Skoči na glavno vsebino
Obvestila

Obvestila

Sezona izposoje koles »Po kolo« se odpira

Uporabnike sistema za izposojo koles Po kolo in tiste, ki o tem šele razmišljate obveščamo, da se z lepšimi spomladanskimi dnevi bliža datum ponovnega odprtja sezona izposoje koles v Litiji, Šmartnem pri Litiji in Dolu pri Ljubljani.

Kolesarska postaja v Litiji (pri Občini) ima za izposojo na voljo pet koles, od tega po dve z električnim pogonom.  Z registracijo v sistem si lahko kolo sposodite na lokacijah pred Občino Litija, Občino Dol pri Ljubljani ali v Šmartnem pri Litiji, ob zaključku uporabe pa ga vrnete na eno od naštetih postajališč. Letni paket uporabe sistema stane 10 eur.

Zaključek letošnje sezone izposoje koles

Uporabnike avtomatiziranega sistema za izposojo koles Po kolo obveščamo, da z koncem meseca novembra zaključujemo letošnjo sezono izposoje koles. Temperature so se približale ničli in onemogočajo pravilno delovanje akumulatorskih baterij.

Z novo sezono bomo štartali spomladi, o terminu namestitve koles bomo uporabnike pravočasno obvestili. Naj ob tej priložnosti še omenimo, da letna karta velja 1 leto od datuma nakupa, kar pomeni da lahko letošnjo karto brez problema koristite tudi v začetku naslednje sezone (vse do dne, ko ste opravili nakup).

Hvala za razumevanje.

Pridite po kolo

Od 1. julija dalje se boste s kolesom iz sistema Po kolo lahko odpravili na izlet, rekreacijo ali po nujnih opravkih. Na podeželju LAS Srce Slovenije tako po novem je bilo tri postajališča za izposojo koles, in sicer v Dolu pri Ljubljani, Litiji v Šmartnem pri Litiji, tekom leta pa bo postajališče položeno še v Kamniku. Vsaka od kolesarskih postaj ima za izposojo na voljo pet koles, od tega po dve z električnim pogonom. Z registracijo v sistem si lahko kolo sposodite na lokacijah pred Občino Dol pri Ljubljani, Občino Litija ali v Šmartnem pri Litiji, ob zaključku uporabe pa ga vrnete na eno od nazornih postajališč Po kolo oz. postajališč v sistemu Kolesarska veriga na podeželju.

Občine Dol pri Ljubljani, Litija in Šmartno pri Litiji želijo ustvariti alternativo obstoječi način mobilnosti na podeželju in čim se javnosti prikaže kolesarjenje, zato se dogovorili, da letni paket uporabe sistema Po kolo stane le 10 eur. Trenutno je v vsaki občini po ena postaja, kar otežuje popolno kolesarsko izkušnjo, a si občine zajedljivi, da se v nadaljevanju nadgradi sistem. Do kdaj pa si uporabnik lahko kolo izposodi za do 14 tvoj na teden. Uporabnik čas izposoje razporeja po svoji želji. Lahko se na kolo za uro ali dve ali pa si kolo izposodi za naredni izlet. Vsak začetek tedna se število vaše začne šteti od začetka.

Vse potrebne informacije o registraciji v sistemu »delitev koles« Po kolo dobite na TIC Litija, TIC Šmartno pri Litiji in Občini Dol pri Ljubljani ter tudi spletnih straneh skupnoh občin. Tisti, ki jim je tehnologija blizu, se lahko prek Mobiln.si aplikacije, in sicer s kartico ali uporabniškim imenom in geslom. Naprošamo vas, da se lahko težave oz. napake javljajo na lokalne TIC-e oz. klicni center, da se bodo te kar hitro odpravili.

Projekt sodelovanja LAS Kolesarska veriga na podeželju sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020. Gre za teritorialno veliko operacijo v okviru lokalnih akcijskih skupin, ki je povezan regije v lokalni skupnosti, saj je sistem med seboj povezan. Projektne aktivnosti na podeželju ustvarjajo možnosti, ki izhajajo iz področji pametne in trajnostne mobilnosti, kot so potovanje in dojemanje prostora skozi integriran in elektrificiran sistem izposoje koles.