Skoči na glavno vsebino
Navodila za uporabo električnih koles

Navodila za uporabo električnih koles

Električno kolo verzije v 3.0 je opremljeno s sredinskim motorjem in vam pomaga pri poganjanju kolesa.

Gumb za vklop električnega kolesa

Vklop motorja

Na levi strani okvirja, pod krmilom se nahaja stikalo za vklop motorja. Z daljšim pritiskom (1-2 sekundi) motor vklopite. Na vsakem e-kolesu je privzeta nastavitev motorja izklopljeno in ga je potrebno pri izposoji vklopiti.

Ob prižigu se samo stikalo (na okvirju kolesa) osvetli in nakazuje stanje baterije:

  • Modra svetloba na stikalu - baterija je polna.
  • Zelena svetloba na stikalu - baterija je na polovici kapacitete, a še vedno zadostuje za več izposoj in voženj.
  • Rdeča svetloba na stikalu - baterija se bo počasi izpraznila.

Kolo obvezno vklopite preden se usedete na kolo in nikakor ne pritiskajte na pedali. V primeru, da pomotoma vklopite motor med pritiskanjem pedal, vam motor ne bo pomagal. Stopite dol s kolesa, izklopite motor in ga ponovno vklopite.

S ponovnim daljšim pritiskom motor izklopimo. Motor se tudi samodejno izklopi po 1 minuti mirovanja kolesa oz. nepoganjanja.

Sistem za avtomatizirano izposojo koles je novost v našem lokalnem prostoru zato želimo več pozornosti nameniti pomoči uporabnikom. Sistem je v prvi vrsti namenjen prebivalcem in če predpostavljamo, da s postopkom prijave in izposoje mlajše generacije nimajo težav, je pri starejši populaciji to večji izziv. V sklopu projekta »Hitro s kolesom« je LAS Gorenjska košarica izdelal kratek izobraževalni film, ki prikazuje preprost način uporabe e-kolesa v želji, da se izposoja približa populaciji.

VIDEO: Navodila za uporabo električnega kolesa

Video z navodili za uporabo električnih koles za projekt »Kolesarska veriga na podeželju« bodo pripravljeni v prihodnjih mesecih.